Om Hundhagen 

 
Om Hundhagen

 

 • Slipp stressig och tidskrävande pendling
 • Låt hunden vila hemma i lugn och ro och slippa skälliga boxar
 • Låt hunden bli berikad och rastad i 3 timmar varje dag
 • Dagliga SMS-rapporter vid upphämtning/avlämning
 • Följ din hunds härliga dag på instagram och facebook

Hundhagen är ett hunddagis som har sitt säte i Ängelholm.  Hundhagen startades 2012, ett väldigt populärt hunddagis med lokaler i Skörpinge.

Hundhagen åker på äventyr i skog och olika rasthagar. Vi har tillgång till två stora rasthagar på totalt 5000 kvm i Skörpinge.

Hundhagen erbjuder upphämtning och lämning i hundens eget hem. Hundarna har individuella burar i den specialinredda och isolerade transportbilen. Bilen är godkänd och besiktigad av Jordbruksverket och Länsstyrelsen.

Anton och Lisen Lundh driver Hundhagen, vi är ett glatt par som i vått och torrt tror på positiv förstärkning när det gäller både hund och människa.

Lisen har varit en ”hundtönt” hela livet och med hjälp av sin fantastiska familj så fick hon förverkliga sin dröm om att driva sitt eget hunddagis. Utan Mats och Annika hade det aldrig gått! Lisen bor tillsammans med sin man Anton, son August, dotter Ellen, deras två hundar och två katter. Lisen är instruktör för Hundens Utbildningsakademi och målet för henne är att lära ut hundträning på ett sätt som är roligt för både hund och hundägare. Hundträning ska vara kul! Lisen har en pågående hundpsykologutbildning hos Hundens Utbildningsakademi där hon också gick sin utbildning till Hunddagisföreståndare.

Anton har stort hundintresse och har haft hund sedan barnsben. Anton läste hundinriktining under gymnasietiden och driver idag Hundhagen. Anton har tillsammans med Lisen rottweilern Asta och Demi som är en blandning mellan holländsk herdehund och Ridgeback.

En dag på Hundhagen

På morgonen ser hundägaren till att hunden är väl rastad och har fått frukost. Sen kan hunden vila gott tills fröken kommer och hämtar för bus, lek och mys.   

Vi gör upphämtningar mellan 9.00-10.30, därefter aktiveras hundarna 10.30-13.30 och sen är det dags för lämning mellan 13.30-15.00. Vi skickar sms både vid hämtning och lämning så ni med trygghet vet att hunden har det bra och är väl omhändertagen.

Hundarna blir väl aktiverade med kompisbus, nosaktivering och annan rolig träning. På detta vis blir det den bästa delen av dagis, hundarna slipper skälliga boxar och oron som kan uppkomma vid många lämningar och hämtningar får fortfarande busa rundor med kompisarna i flera timmar. 

Ni följer oss på instagram Hundhagen och på facebook Hundhagen, där kan ni se våra härliga dagar tillsammans.

Detta krävs av dagishundarna

 • Endast kastrerade hanhundar.
 • Hunden ska klara av att vara ensam hemma ett par timmar utan separationsångest eller stress.
 • Hunden ska kunna åka bil utan problem.
 • Hunden måste kunna acceptera den nuvarande hundflocken.
 • Hunden ska vara vaccinerad och försäkrad.
 • Koppel, sele och täcke skall följa med hunden till dagis varje dag.
 • Hunden får aldrig bita varken dagisfröken eller någon annan hund varken på dagis eller privat. Då är det omedelbar uppsägning.
 • Tikar är hemma minst 3 veckor vid löp.


  Eftersom hundarna vistas i grupper så måste alla hanhundar vara kastrerade, dels för att det inte ska kunna bli valpar och dels för att många okastrerade hanhundar i grupper har tendenser till att “gruffa” mycket.
  Kastrering går att göra både kirurgisk och kemisk som innebär att huden är fullt återställd och går att para igen efter sex månader. Tikarna är hemma vid löp och detta är både för att tiken behöver en lugnare miljö när det löper och för att hanarna uppvaktar damerna trots att de är kastrerade och får tiken fler än en beundrare så blir det lätt bråk.

  Våra hundar får inte ha stryphalsband utan bara fasta halsband eller allra helst en sele som är quickfit. Vi kan ordna en bra sele till inköpspriser. Hunden behöver vara van vid andra hundar, kunna gå bra i koppel, behöver klara av att vara ute i ur och ska givetvis ska hunden vara vaccinerad mot valpsjuka, parvovirus och smittsam leverinflammation (HCC, hepatit) och kennelhosta. Hunden skall vara veterinärvårdsförsäkrad plus att hundägaren skall ha en ansvarsförsäkring på sin hund via hemförsäkringen.

  Innan hunden börjar på dagis

  Innan dagisstart så har vi ett hembesök där vi går igenom all information, skriver på dagisavtal, nyckelavtal och går igenom alla praktiska saker. Efter det så går vi en kortare promenad. Studiebesök (utan hund) går att göra 13.00-13.30 på en avtalad dag. Efter det så är vi redo att sätta igång. Vi har barn med flertal funktionshinder så tänk på att inte dyka upp utan att vi har bokat en tid.

  Priser:

  Deltid, max tre förbokade dagar i vecka, 2400 kr inom Ängelholms tätort, 2600 kr utanför Ängelholms tätort.

  Heltid 2750 kr inom Ängelholms tätort, 2950 kr utanför Ängelholms tätort.

  Heltidsplatser har alltid förtur, du som har en deltidplats får då erbjudande att gå upp i tid.

Vi hoppas att vi får pyssla om er hund när ni är på arbetet.